Kakšni štrapac …………………

subota, 19.07.2014.



Bormeš je.. Ni mi vrag dal mira pa me z Tkalče odvlekel na Felbingerove štenge.. Vrabec ga dal.. skor sam dušu zpustil dok sam se spentral gor do Radičeve.. I gda sam malo lufta vlovil.. nekak sam se dovlekel do Palainofke na Vrazovem.. Jeee.. brus.. još ni otprto.. Konobar je tekar začel stolce preslagivat .. A baš sam si naguštal spiti barem jenu Ožujsku z citronom.. Ništ.. bum se zadovoljil z ovim lepim cvetekima kaj visiju z obloka.. Još da i kakšna krasotica djeva poskrivečki gledi ..al ništ od tega.. Djeve su z Gornjeg Grada nestale.. Malo je tu stanovnikof.. vse kaj je vredilo ..hiže.. palače.. stanove..su pokupovali Zagrebački fiškali.. pa nekakšni bogataši kaj su se dotepli bogzna od kam.. Znaju oni da bu to jenog dana vredelo kak suho zlato.. A stare Zagrepčance tu moreš na prste nabrojat.. Nekaj malo ih je ostalo v Opatički vulici i v Matoševi.. pa i v Jurjefski.. Se lepo vidi da su hiže prazne i zaprte.. neke se obnavlaju… a neke čekaju da se zrondaju od starosti .. Je..a kaj ….



Evo.. stara palača Državnog arhiva nikak da dočeka red za obnovu.. Več pet let kak su rekli da je na redu.. Tu nutra su stari srednjovjekovni arhivi negdarnjih starih Horvatckih županija.. vse je natrpano z starim papirima ..spisima.. librima.. Pa i stari spisi našeg slavnog Grada Zagreba.. Tu moreš dojti i nekaj poiskati z starog doba.. Ali to moreš samo videti a nekaj i kopirati.. Negda se to nekaj malo plačalo i si moral čekati par dni.. neznam kak je denes .. Nis več par let ništ tu iskal ….
Prek puta je stara osmoljetka.. mam pokraj stare kule i Zvjezdarnice.. Al đakof več davno ni.. Znaš.. na Gornjem Gradu nema više dečurlije kak je negda bilo .. mir i tišina..kak da je do ščera kuga vladala.. Živeg človeka tu nemreš sresti …. Jedin Zvjezdarnica dela i tu moreš dojti gledeti i po danu i po noči .. ti narihtaju oni teleskop i onda glediš kak po Mjesecu Rusi i Amerikanci igraju nogomet…. Ha …..



Aha.. v Basaričekovi je konačno završila obnova hiže na broju jedanajst.. To ti je hiža v koji je sniman oni naš najbolši Horvatcki film.. Tko pjeva zlo ne misli.. pa je do pred par meseci to bilo vse tak pohabano da se štelo podreti.. Zdaj vidim da su i z dvorištne strane vse obnovili i još nekaj malo se dela.. A z ulične strane je i dalše najstareši poštanski ured v Zagrebu.. A na gornjem katu i na tavanu je nekakšni arhiv Grada Zagreba.. Fort službeniki nutra nekakšne papire premečeju…….



No.. jena od najstareših hiža na Gornjem Gradu.. ona stara brtija.. Pod Starim Krovovima .. još čeka..al da ju obnoviju..al da se sama zronda .. Z dvorištne strane je vse v tak derutnom stanju da se vsaki čas more vse zrušit.. Još do lanjskeg leta je nutra živela stara ženska.. vlasnica te hiže.. Makar su je mnogi snubili.. ni štela hižu prodat..a nofci ni imela za obnovu.. Denes je to najstareša brtija v Zagrebu Gradu.. prek pecto let kolko je hiža stara.. I tu su takaj snimali oni isti film kak i v susedctvu.. Pa sama brtija još dela..makar vsaki čas menja ..se reče.. korisnike.. Težko je to držati v uporabnom stanju.. Gledim gor na prvi kat gde je stanovala ta stara gazdarica.. Hmmm.. vse je zaprto.. Gdo bi znal kaj se spelava…..

Pem dalše ……………….

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.