... Brando ........................

srijeda, 27.08.2014.


…. španciramo pokraj njih godinama..a neznamo gdo su …

Evo… ovaj tu kaj fehta je Brando… Ni baš oni Marlon..ali je Brando…
Je to zapraf črni Cigan kak i vsi Cigani na ovem svetu… Ali taj tu ima bogatu biografiju….. Mu je ime Branko..malo čudno..ali zato ima prezime praf ciganjsko… I bum zdaj naškrabal zakaj ga zoveju Brando.. Narafski.. oni kaj ga znaju… A tih več ni puno.



Tam v šezdesetim letima..sredina.. su se snimali oni..su rekli ..jugoslavenski filmovi..Sakupljači perja.. Buđenje Pacova..Idu dani..i još dost takvih kaj su rekli da su socijalni filmovi.. Zapraf je radnja tih filmof vse nekakšna sirotinja.. žgadija.. kurve.. klošari.. Cigani… i tak… Pa je oni režiser..se ne sječam kak se zval.. al je oponašal oneg Taljana Felinija… tražil glumce po vulicama i ..selendrah i med Ciganima… I tak je v Zagrebu pronašel tega cigana Branka… A je več kak mladi človek taj Cigan bil malo bolše kultiviran..ga se sječam kaj je hodil po plesnjakima skup z onim poznatim ciganom Bracom. Pa sam si ja z tim Bracom bil fest dobar..sam i denes.

Dakle… je oni režiser zabral teg Cigana Branka da bu dobil nekakšnu.. se reče.. sporednu ulogu v filmu..Pa je of to dobro odradil..pak je dobil novu ulogu v drugem filmu… i tak je to išlo naprej. Je Branko postal poznati Cigan.. v filmskem svetu pri nam. A ga je zapazil..kaj je valjda gledel te filmove.. i oni Talijanski režiesr.. poznati.. Felinni.. Taj je takaj snimal filmove o sirotinji i Ciganima v Italiji…. I kaj…
Je pozval oveg Cigana Branka v Italiju i mu dal nekakšnu ulogu v nejgovem filmu… I je bilo dobro..pa je ti Cigan glumil v vse više filmof… Su ga i Njemci zvali da pri njima glumi…….
I je glumil….. Pa kak je to ime Branko strancima težko izgovarat su ga nazvali Brando… A of je cval od miline… I je ti… sad Brando.. zarađival velke peneze.. Je imel hižu v Rimu i Berlinu.. je vozil najnovije mercedese i druge športcke avte…. Pa bi se pravil važan gda je došel koji put v Zagreb i je častil vse okol sebe… su samo letele Marke i Lire…………

Se več pričalo da bu Brando bil pozvan v Holivud.. tam v Ameriku… Ali… zel ga je vrag pod svoje..se veli….
Je ti Brando začel luksuzirati… se napuhal kak žaba.. i začel hoditi po barovima i kockarnicama po celoj Evropi… pa je i skupe kurve pelal za sebom…razbijal avte..i tak vse kaj more delati jen bedak z puno penez….. Pa kak ga sasvim okupirala pijača.. ni se mogel več kontrolirati.. i je prestal glumiti.. snimati filme.. ga nisu više zvali režiseri…. Praf za praf ni ti takšni filmovi ..za par let.. nisu več bili zanimlivi…..
A je Brando imal velke peneze zaslužene dok je glumil… se znalo da je oko tri milijona Marki profučkal za samo jeno leto dni… Su o tom pisale i novine po Evropi…. I na kraju pripovetke..jenog dana je ti Brando juril z svojim avtom po Švabiji i se stumbal ..skoro na mrtvo… Je ostal bez noge ………………….
A je v to isto vreme i ostal bez svih penez kaj je vse zakockal zapil i zakurval…
Se vrnul v Zagreb kak zajdni siromak.. bi se reklo kak obični Cigan..kaj je i bil….. Vse ta leta kak je zgubil nogu živi v Zagrebu..tam na Kozari Boku.. na Peščenici….Ima nekakšnu malu penziju i invalidninu… Koji put dojde v Grad i prosi onak z navike iz ranejše mladosti… Se mam vidi da ni zamusani cigan ..kak su oni drugi… i se lepo pristojno obrača ljudima na cesti kaj ih fehta za koju Kunicu….
Sam mu došel i mu ubacil deset kuna papirnatih..a on me čudno pogledal …mu inače vsi daju same Lipe i po koju Kunu… Mu ja velim … Bok glumac ..kak si kaj… A on me samo iznenađeno pogledal i rekel.. Daaa.. svjet je mali…. Zapraf ..ja nejga poznam..ali on mene ni mogel nikak zapamtiti od oneg vremena od kak smo po čagama špilali …… Na.. i to je jeno pravo Ciganjsko živlenje….

Teg Branda buš največ videl na početku Ilice ..al Jurišičeve.. Ništ ne pripoveda nit jamra.. samo drži tu svoju šiltericu i uljudno se zafali onomu gdo mu kaj ubaci sitniša….
Pa ja takšnih ..se reče.. likova.. imam dost v svojem sječanju.. mogel bi celu libru naškrabat.. A ti.. likovi.. žive tu v našem Zagrebu.. v Metropoli.. v našem firtlu.. med nami..al ih največ nit ne primetimo.. Gdo ih jebe.. takšno je živlenje .. pemo dalše… Kaj ne …..

Serbus …………………

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.