Kavana Opera na Kazališnem trgu ….

srijeda, 12.11.2014.

Jezušek.. vse smo porazbijali …….

Tam negde z početka šezdestih je nekakšni spametni dal porušit dve stare hiže na vuglu današnje Deželičeve i Kazališta.. A te su bile skup z ondašnjom i današnjom školom primenjene umjetnosti.. Tu su se školali buduči Horvacki umetniki.. kipari.. slikari.. klesari.. ljevači.. fotografi i bogtepitaj kakšna vse umetnička meštrija.. I tak.. staro zrušili.. novo naredili.. A naredili su plehnato staklenu škatulu kaj se je celi Grad Zagreb zgražal kak je to zgledelo.. A to je delalo ondašnje velko socijalističko poduzeče.. Željpoh. .kaj je malo kasnejše propalo i znova se zdiglo kakti poznati do denes..Ferimport.. Pa kak i ovu škatulu denes.. i onda su to nekakšni proglasili velkom umetnošču.. a negdo je to popluval kak i ja .. I da bi Zagrepčanci mogli kaj je moguče više kritizirat.. cela ta staklena hiža ni bila od običneg stekla.. neg od taljanskog kristala.. Ti vrapca.. to je za ono vreme vse vredelo tuste miljone.. I nigdar nigdo ni narodu pojasnil zakaj to mora bit tak skupi taljanski kristal..a bormeš ga je za tu škatulu trebal celi vagon.. No.. pa vsakeg čuda za kratko dost..tak je i ta plehnata i staklena škatula postala nekaj kaj se nikak nemre zbegnut.. A v ti velebni novi moderni palači je bila uprava teg Ferimporta..pa je vsaki direktor imel ogromne sale z pogledom na Kazalište..




A dole v prizemlju je zrihtano za velku kavanu.. su ju nazvali Opera.. Eee. to je takaj bilo luksuza za videt.. tak nekaj valjda ni imel nit oni Rokfeler v Ameriki.. Celo prizemlje je bilo zaprto z ogromnim kristalnim šajbama..a z njih su visele bogate svilene forhange..od plafona pa do poda.. Na jedni strani je bil ogromni šank.. nekaj kaj se još ni tu pri nami nigde moglo videt.. Šank je bil barem pet metri dugački..a celi je bil kromirani tak se je sijal da ga nisi mogel nit gledeti a da ti oči ne scuriju.. Spredi teg šanka su bili stoli i stolci..al ne kakšni god.. Vse je bilo od .. se reklo.. kovanog železa.. narafski .. ručni rad.. Stolci su imeli mekane svilene jastuke za sedeti..a stoli su od zgor imeli taki kristalne table.. Pod je bil od črneg mramora ..zglancan da si se mogel videti v njemu.. Z strane pri ulazu je bila kakti garderoba gde si obavezno moral ostavit kaputa..balonera.. ambrelu al kaj si več nosil v to vreme..
Se razme.. kak i prava luksuzna kavana v socijalizmu.. i ova je imela svoje zaposlenike.. pipničare..konobare i ostali personal oblečen v črno bele livreje..kak na dvoru carice Marije Terezije.. Jen bi konobar navek stajal z vanjske strane na samome ulazu.. kakti on bu gospodi.. pardon.. drugovima i drugaricama otpiral vrata.. Drugi je stajal mam iza vrat z nutarnje strane i pelal goste do garderobe..al z rukom pokazival kam imaju dalše prejti.. Nutra med stolima je stajal još jen konobar kaj je mam dotrčal gda su si gosti zabrali stola.. lepo ih pozdravlal i pozval drugog podređenog konobara i njemu prenosil kaj gosti hočeju.. Čuj..vse je to zgledelo smešno.. pa baš stoga nit ni dugo potrajalo.. No.. gosti su sedeli.. pili kaj su naručili..a moglo se tu kak i pri vsaki bolši kavani i nekaj pregristi.. kakšnu roladicu.. paštetu.. šopanu kiflu.. pa do razneh kolačeka..
Ne moram ti spominat da je tu vse koštalo kak da je dopelano z Marsa.. Pa su stoga tu z početka dolazili pomalo oni črleni politikanti i razni direktori.. vsi kaj su na račun države žderali i lokali.. A pošteni Zagrepčanci su samo zvanjske strane čez te kristalne šajbe nutra vireli i čudili se ogromnim kristalnim lusterima kaj su z plafona viseli.. i žalili oneg pipničara za šankom kaj je moral fort glancati teg pokromanog vraga.. Svakak da su vse čaše i štamprli bili kristalni..a ostali kšir od najbolšeg Češkog porculana .. O vsemu tome su cajtunge navelko škrabale celu godinu dni kolko je trebalo da to čudo postane kakti normalna stvar..
Al..kak v socijalizmu i ni bilo preveč bogate radničke klase kaj bi si mogla priuštit prejti v Kavanu Opera.. to je ta kavana vse slabše delala i skorom navek bila prazna.. Politikanti su i drugde imeli bolše skrita mesta za luksuz terati..a direktori su takaj rajše hodili po bogatim brtijama ždreat i pit neg tu v Kavani Opera grickati kifleke..
Pa da bi se kakti nekaj tu pobolšalo stanje.. spametne su tikve uredile velku salu na polukatu znad Kavane.. Do gore su pelale široke mramorne štenge z črlenim kosmatim tepihom kaj se je mogel na jenom kraju štengi namatat..a na drugom odmatat gda bi se zamusal.. No.. na tem polukatu je bilo zdaj ..se reče.. predviđeno više tega za špilat.. Gda zatreba bi se posložili stolci i bilo je tu moguče držati velke zestanke.. su rekli..sjednice.. A drugač pak tu su mogli potrebiti priređivat bankete.. priredbe.. plesnjake i druge špelancije.. Ha.. pa nit to ni na dugi rok potrajalo.. malo su tu dolazili na te bankete politikanti.. malo direktori i strajnski državniki.. i.. pak je vse postalo mrtvo .. Kaj zdaj..
I se dosetil pak nekakšni spametni i z vanjske strane spredi te staklene kištre je zporavnat travnik.. nakeljen je taki mramor..al bjeli.. i naređena je vanjska terasa kak to i takšne kavane po svetu imaju.. Narafski.. i tu je vse bilo kak na Habsburškom dvoru.. Al..kaj.. dva su leta prešla.. Zagrepčanci su več i pozabili na tu rugobu na Kazališnem trgu ..spredi je oni posađeni grm zrasel visoko.. pa se ta Kavana Opera opče ni vidla z ceste.. malo gdo bi tu nekaj došel spiti.. I jenog dana.. Kavana Opera je zaprta.. lokot na vrata i .. šlus… Jeno leto dni je bilo zaprto pa su spet Zagrepčanci jamrali da je nekaj tak skupoga i luksuznog naređeno..a zdaj zjapi prazno .. I došli su na red obični mali ljudi.. Zagrepčanci.. Kaj.. Kavana je otprta ..al se više ni zvala Kavana Opera.. neg samo Opera.. Makar je znutra vse ostalo onak luksuzno vređeno.. vse su cjene spale kak i v obični brtiji.. Nit to ni pomoglo da bi se tu negdo začel okuplati.. Sama ta hiža je nekak v šturcu pa tu zapraf ni bilo nikog gdo bi tu zalazil.. V susedctvu je bil Grafički zavod Horvacke..al su vsi grafičari išli lokat i žderat po brtijama v Frankopanski.. Profesori z susednog Pravnog fakulteta su išli od navek v Kazalištnu Kavanu z druge strane trga.. a z ove strane su ostali sami učeniki z te umjetničke škole..a koji v to doba nisu išli po brtijama kak to denes delaju.. I kaj.. Opera je i dalše prazna..



Se razme.. navek se najde nekakšna spametna tikva kaj bu problem rešila.. V to vreme su več navelko začele one čage.. plesnjaki po našemu Gradu.. tak je i vizavi z druge strane Kazališta bil oni Tucman..al je i zpočetka bila čaga v ogromnem podrumu spodi umjetničke škole.. današnjeg muzeja.. I taj negdo spametni je odlučil da bi i tu v Operi mogla bit čaga gore na polukatu v oni ogromni sali.. Dakle.. stolce su nekam zrivali.. naredili podesta za muzikaše.. dole v prizemlu proširili garderobu.. Vse je tu .. i dvorana i brtija i najlepši pogled čez kristalne šajbe.. Tak je jene subote tu začela čaga.. I makar je bilo po celomu Gradu proglašeno.. t subotu ni došel nit jen jedini par na plesnjak.. Zabadaf su glavonje za taj put ..se reče.. angažirali one fest poznate Crvene Koralje.. koji su svirali jeno pol vure v prazni sali..
Sledeće subote je pak bila tu čaga.. došlo je tekar nekolko mladih.. malo su gledeli i prešli dalše.. Vrabec ga dal.. ni to bilo dobro zamišleno.. taj gdo je to sve zgruntaval ni pojma imel kaj treba delat.. No.. zdaj je celu stvar v svoje ruke zela uprava socijalističke omladine.. Trebalo je tu sramotu popravit i plesnjak je moral bit..
Eee.. da bi sledeču subotu napunili tu plesnu salu.. po vsim srednjim školama v našem Gradu su podjelili bezplatne ulaznice i naterali nastavnike i profesore da snubiju mlade iti na ples v Operu.. Narafski.. nastavniki su te ulaznice podjelili najbolšim učenikima pucama i dečkima .. vse su same štrebere zabrali kaj nit nisu znali kaj je to prava čaga.. I vse je to bilo vudreno na velka zvona ..a taj put buju na tom plesnjaku svirali VIS Stranci.. vse mladi muzikaši takaj srednjoškolci.. I moj dobri pajdaš još iz osmoljetke.. Maky. je med njima sviral.. Nararafski.. ja z svojim pajdašima nisam nit bil blizu da bi mi tam išli.. Se znalo kam mi pemo na čagu.. Tucman.. Streljana.. Tuškanac.. Dverce.. Lika..Tvrtkova.. Lapidarij.. Bi nas vrag nagovoril da pemo v nekakšnu Operu..a se i znalo da buju tam profesori i nastavniki špijunirali..

Al je ipak tu subotu došlo do preokreta.. Najme.. neke pucice kaj su trebale dojti v Tucman.. v svojim školama su dobile te ulaznice za Operu.. i kaj.. lepo su nam poručile da se vidimo v Operi.. Hmm.. se razme.. kam ženske tuda i mi.. Istini za volju nemamo mi ulaznice ..al svejeno pemo tam.. več v sedam vur gda započne čaga nutra v Operi je bilo vse puno fine mamine dječice.. štrebera.. jumferica..al je bilo i oneh stareših gimnazijalaca.. a kasnejše se pripovedalo da su i študente nasnubili tu dojti.. I tak tu večer vsi dečki z Zrinjefca i okolnih bandi su prešli v Tucman i okolne čage.a nas četvorica pemo v Operu.. Čuj.. puce čekaju i mora se iti gda se zna da se posle čage pe v špancirung v Tuškanac..al na Grič..
Nutra v Operi je dole v brtiji bilo par stareših..kasnejše se čulo da su to bili nastavniki i profesori.a znjima i nekakšni delegati z Saveza socijalističke omladine.. jebal ih vrag vse skup.. No.. gore na polukatu v sali se več čula muzika.. čaga je navelko trajala.. Nas četvorica.. Mic..Ja.. Pacof i Bera.. došli smo na ulaz i tražili da pemo nutra i da bumo platili ulaznicu.. Al na vratima su bili nekakšni malo vekši stareši gimnazijalci kakti redari i rekli nam da mi nemremo nutra jer nemamo ulaznice kak i drugi.. Velim ja njima da bu jen od nas prešel gore naše ženskice pokupit i da mam pemo dalše.. Nedaju oni nit to.. Pacof se razpizdil i gurnul dvojicu i odhajbal nutra do štengi al ga je tu jen od oneh majmuna zveknul po tintari.Taj čas su se tu stvorili još njih barem deset i mi smo zaklučili da je bolše nestati neg batin pobrati.. Pacof si je dobro zapamtil oneg kaj ga je vudril..i mi smo znali da bu taj kad tad najebal gda ga Pacof samog vlovi.. I kaj.. prešli smo kak potučeni cucki v Tucman..

A v Tucmanu barem dvajset naših i onih kaj se računaju kakti naši.. Bil je tu Feri.. taj je bil poznati po celoj onoj bivšoj državi.. Feri je bil v to vreme najteži človek v državi.. imal je stošezdeset kila žive vage..ha.. Zgledel je kak velka mesnata kugla z koje viriju tanke noge..Al je Feri bil dalko hitrejši neg bi si to negdo mogel zgruntat.. Da si ga videl samo kak je driblal na dva mala..a na čagi je plesal kak da je velka balerina.. Feri je v to doba bil glavni v naši bandi na Zrinjefcu gde je i stanoval.. Bil je on fačuk jenog oficira i Zagrepčanke a rođen je v Zagrebu makar ga je taj oficir naredil tam v Bihaču.. Pravo ime Feriju je bilo Emeriefendić Ferid.. ha.. a Zagrepčanec.. Navek je pripovedal da bu si kakti drugi mesec išel ime spromenit..pa je na koncu i vmrl z tim svojim imenom.. Narafski.. Feriju je malo koji frajer v Zagrebu dorasel gda je bila v pitanju kakšna tučnjava.. Tu su se večer v Tucanu našli osim naših fakina Žifko i Emil z Trnjanske ceste a koje smo mi dobro poznali.. Bila su ta dvojica glavni na Trnju.. Bili su tu i fakini z Berislavičeve.. Albus i Begonja.. pa braća Jerbić z Ilice.. brača Žuti z Mrazovičeve.. vsi Vukasi z Petrinjske.. Braco i Pišta z Gornjeg Grada.. Vglavnom armada kakšnu si moreš poželet za pravi rat vodit.. I kak smo mi tu stigli pokunjeni i Pacof z kvrgom na tikvi.. mam su se naši okupili i zpitivali kaj je bilo.. Narafski.. mi smo celu stvar napuhali i zažgali da su vsi mam šteli prejti prek na drugu stran Kazališča i sredit stvari.. No.. nas jeno dvajset smo zišli van z Tucmana i lepo naredili ratni plan.. Zdaj nas četvorica kaj smo dobili fusingus pemo prvi nazaj na ulaz v Operu i iščemo da nas pustiju nutra.. a ostali buju sakriti iza ona dva velka grma.. Pa ak nas ne pustiju.. mi mam moramo započet tarapanu..a ostali naši buju uleteli.. Dakle.. lepo mi prek ceste i čez Kazalištni trg praf prek travnjaka prema Operi.. Nismo naredili nit deset korakof..gda nam v susret pe.. vrabec ga dal.. Folna z Palmotičeve.. Prvi put smo teg razbijača vidli uredno oblečenog.. Imel je tamno sivi ajncug.. z ogromnim reverima.. belu rubaču i nekakšni štrik okol vrata.. Narafski.. počešljan ni nigdar bil.. Za ruku je pelal nekakšnu frajlicu i debelo se začudil gda je nas videl v onakšnem velkom čoporu.. Smo mu pojasnili da se pemo razračunavat v Operu.. taj čas je svoji frajlici rekel da nek ga malo pričeka spredi Tucmana..kati bu se on za čas vrnul.. I još je Folna naredil našem Žoharu da nek odbeži v Ilicu v Dverce i pokupi Tarzana i braču Vugrince jer ih je tam videl…



Dakle.. evo nas četvorice pak na onim staklenim vratima i da bumo zašli nutra.. Brže bolje par oneh redara kaj su bili pri ulazu krene spram nas.. Ehhh.. Pacof ni poštival dogovora.. gurnul je vrata i zaletel se praf v tikvu baš onem kaj mu je pred vuru vremena kvrgu naredil na čelu.. Of je opal kak daska na marmorni pod.a pacof si je nastavil cipeliše o nejga brisat.. ja sam se zaletel med ostale a i druga dvojica za menom.. I dok smo se mi pokefali z ovim tu.. najemput su se razletela ona staklena vrata na ulazu i od njih je ostala na pantima viset samo jena štanga z kvakom.. Narafski.. Folna i Feri su skup najemput prošli kroz vrata.. za čas su vsi naši bili nutra v prizemlju.. Neki su naši krenuli po štengama gor v salu..al su se od zgor začeli zaletavat prema dol oni gimnazijalci..študenti i ostali fini mužki.. Nastala je takšna gužvancija med vsim onim stolima i stolcima da je na vse strane letelo razbito staklo.. One vse frajlice kaj su bile tu na plesnjaku skupile su se na vrhu štengi i kričale kolko su mogle..neke su plakale..a neke su med nami bežale van.. Oneh par stareših ljudi.. kasnejše se čulo da je jen bil iz one črlene omladonske organizacije..a još trojica znjim su bili nastavniki i profesori.. Oni su se skup z konobarom i šankmeštrom zavlekli v jen kut i tu gledeli kaj se događa.. Narafski.. Bajsu su kak i navek prvo pukle hlače..pa onda i kaput.. Feri je svojeg kaputa svlekel i hitil nekam i onak samo v razdraplenoj rubači mlatil okol sebe.. Zapraf.. Folna i Feri su morali iskati koga buju zmlatili jer su vsi v ti gužvanciji bežali od te dvojice.. Ico.. Glavonja.. Mic i Ja smo se mlatili z onem fakinima baš na samim štengama..a dečki z Berislavičeve.. su več bili gor v dvorani i začeli lemat one kaj su se gor med ženskami skrili.. pa su vsi skup od zgor začeli bežati dol i par njh se razteplo po štengama .. Sva sreča kaj je bil debeli tepih ..

…………..Najemput su nutar navali panduri z pendrekima i začeli mlatit koga su stigli.. i mužke i ženske.. I tu ni bilo moguče nikaj drugo neg se pokefat i z pandurima.. Zdaj su se stvari skroz na skroz zmenile.. I mi fakini i oni dobri omladinci i študenti smo se skup začeli mlatit z pandurima.. Nigdar nismo saznali gdo je pandure pozval..al bilo ih je barem petnaest..
Eee.. tu je Folna došel ..se reče v element.. Ionak je te pandure imel na piku kaj su ga fort po Gradu kažnjavali zbog vozačkih prekršaja..pa zbog cirkusiranja z motorom.. i još za kojekaj je imel putra na tikvi.. Folna je zgrabil onu železnu stolicu i hitil ju med pandure da ih je mam pet opalo na pod.. Feri je več njih nekolko pošlihtal po podu okol sebe.. a mi ostali smo se z pandurima nateravali i mlatili gdo je koga prije stigel.. Velki del vsih kaj su nutra bili su uspeli čez razbijene izloge zbrisat van.. ženske ni nit jene bilo nutar.. samo mi kaj se nismo šteli predat pandurima.. Mene je jen pandur z nogom opalil v leđa pa sam opal na kolena na onu gomilu stakla po podu.. A to su bile te kristalne šajbe specijalno naređene da gda se razbije prejde v sitne falačeke velke kak bažul.. Pa je tega stekla bilo naokol da bi mogel z lopatom grabit .. Feri je nekak z pandurima zašel pozadi šanka i za par časaka ni od šanka nit od oneh stalaža z pijačom ni ostalo ništ.. I Feri i panduri su se valjali na podu med staklovinjem .. Bajs je kak je zgledelo dobil z pendrekom po tikvi pa je sedel na podu i bil saf krvavi prek face.. Pacof je imel nekak čudnovato zvrnutu ruku.. posle je ispalo da je na tri mesta pukla.. Folna je zakričal da bežimo odostrag jer su tam nekakšna vrata prema dvorišču .. On i Feri prvi.. pa mi ostali.. Mic.. ja.. Žuti.. Albus i Begonja.. Fistrići.. Blizanci.. i kolko nas je još tu ostalo.. još smo držali na plečima batine dok smo se vlekli prema tim vratima.. Meni je z kolena tekla krf da mi je puna cipela bila.. Kaputa i kravatlina več nis imel od gda je vse začelo.. pa sam i ostal brez manđet gumbi kaj sam ih tateku po skrivečki zel.. Je.. bila su velka vrata ..drvena visoka i široka.. Al zaklučana.. Albus je opali po njima z nogom..kak v kaubojskom filmu..al mu je izgleda samo noga pukla a vrata su ostala na mestu.. pa su se Folna i Feri skup zaleteli..vrabec ga dal.. cela ta vrata zkup z štokima su odletela v dvorišče i opala na parkiranog črnog mercedesa.. bili smo v kmici v tem malom dvorišču.. panduri nisu za nama bežali jer smo uzput porušili i nekakšni velki ormar i zakrčili puta ..
I kaj.. z dvorišča se moglo na Prilaz al je prije slobode spredi nas bila železna ograda.. debela ..barem tri metra visoka i zaklučana.. Pa ni to morti nebi bil nekom od nas problem spentrati se prek..Al je baš spredi bil sparkiran milicajski avto..oni Tristač i dva pandura pokraj.. Nema se kaj neg natrag nutra pa kaj bude.. Tučnjava je bila zgotovlena.. pandura je bilo kak da je revolucija začela..i mi smo se našli zmed dvajset ostalih kaj su ih panduri polovili.. Jen del je več bil v onem kombiju kaj smo ga zvali Črna Marica.. drugi su v vuglu morali sedeti na podu.. Čim smo se mi pojavili mam su panduri skočili na nas i hitili nas na pod med staklovinje.. Vsi smo bili zgrebani.. natučeni.. zrezani od stakla.. Feriju je z leđa viril komad nekakšne treske kaj mu se je zabil v meso gda je proletel čez ona vrata.. Ni to nit primetil onakšni debeli.. Mam su panduri nazvali Hitnu pomoč.. Kak smo sedeli na podu na hrpi.. šteli smo raufati cigaretline ..al nam panduri nisu dali.. I vse je naš Folna podnesel al da bi mu negdo zabranil cigaretlina zaraufat.. to ni mogel podnesti .. Zdigel se je z poda.. a bil je još bolše razčupan neg inače.. sav zamusan i krvavi.. pa je odrapil najbližeg pandura tak da je of opal tri metra dalše i još pokupil dvojicu z sebom.. pa je zgrabil oni železni stolac i hitil ga med ostale pandure i odjuril čez razbiti izlog van spram Kazališta.. Proletel je čez one velke grme i nestal.. Par pandura je potrčalo za njim..al kaj.. su se začas vrnuli nazaj.. jen je rekel da je Folna valjda trajvan preskočil gda je tak uspel pobeči.. Za Folnom se još par fakinov dalo v bjeg i uspjeli su nestat.. Mi ostali smo vsi završili podrapani i zranjavani na Prvoj milicajskoj stanici na Štrosmajerovom trgu..
Nebum zdaj pripovedal kak je tekla ta adminištracija pri pandurima.. celi sledeči dan je to trajalo..a po neke od nas su morali dojti roditelji.. Feri je završil v bolnici v Draškovičevi skup z Pacovom, kojem su zagipsali ruku.. Bajs je ostal v bolnici ..je imel potres mozga.. drugi neki su ostali na šivanju rana .. Albus je zdrobil vse prste na nogami gda je odrapil ona vrata z nogom.. narafski je dobil gips do kolena.. pa je drugi dan zajebaval pandure da mu se potpišeju na to..

Vse su nas pustili treti dan domof z Petrinjske na broju dvadeset.. tam je negda bil v dvorištni hiži zatvor.. Narafski.. vse su nas na kipec deli.. zeli otiske prstiju.. vse moguče podatke zeli.. Bilo nam je rečeno da bumo vsi dobili poziva na sud ..
Moj se tatek fest najezil na mene zbog oneh manđet gumbi za rubaču.. su to bili lepi pozlačeni .. mu ih je nekakšna šoca poklonila.. Al se hitro primiril gda je čul na milicijski stanici da sam krif stoga kaj sam dva pandura vudril tak da su na pod opali.. Mam me je začel tapšati po leđima da sam skorom ja opal na ona svoja kolena puna staklovinja.. To mi tek treti dan domof moja baka..plemenitašica.. zvlekla z pincetom.. Još i denes se vidiju ožiljki od tega ..

Na sudu smo nakon par meseci dobro prešli.. Vsi stareši dečki su dobili uvjetnu kaznu zatvora od jenog leta..pa na tri leta kušnje.. Feri i još dvojica su dobili šest meseci zatvora v Turopolju..ostali pa opomene i nadzor socijalnog radnika.. Feri je prije zatvora zbrisal svojem starom v Bihač.. pa se više ni nit vračal v Zagreb.. Tek nakon dvajset let si je došel po mamicu kaj je več na umoru bila.. Folnu nisu nigdar vlovili po tom pitanju..al je imel on z druge strane z milicijom i sudom dost posla.. Folna ni više dolazil na Zrinjevac.. nis ga nigdar nit srel kasnejše.. Pred par dni sam čul od jenog starog pajdaša da je Folna pred dva.. tri leta vmrl .. Navodno da je celo živlenje bil kak i negdar v mladosti.. fakin ….. Ostali smo se još viđali.. susretali.. pajdašili ..al je hitro došlo vreme pa smo se razišli.. negdo v vojsku.. negdo se oženil.. neki su zbrisali v inozemstvo .. neki se nekam preselili.. začeli smo delat…i tak……

Narafski... cajtunge su sedam dni navelko škrabale o tem događanju..kak da je začel treti svecki rat.. Vse su dupelizci novinari na hrpu deli z Bitlsima.. Rolingstonsima.. električnom glazbom.. čagama..kao pojavom navale kapitalističkih ideja s zapada....
Opera je dugo let bila zaprta prije neg su tu staklenu rugobu zrušili i naredili današnju Muzičku Akademiju.. NIgdar više posle one tarapane ni tam bilo plesnjaka .. Bila je obična brtija v koju nigdo ni zalazil...

Več sledečeg leta sam zaglibil v zatvoru..al na kratko.. Bil sam med vodečim koji su v Zagrebu začeli onu študencku revoluciju.. Narafski.. revolucija ni uspela.. batin sam pobral kak vol v kupusu.. i zabiležen kakti antidržavni element.. I to je nekak odredilo moje dalnje živlenje.. No.. to je posebna pripovetka ……………..

Serbus ………………

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.